Search
  • Irén Carlstrøm

Kongsvingerregionen går til filmen

Filminnspilling i vakre omgivelser på Opaker Gård. Foto: Opaker Gård.


I disse dager er det full fart med filminnspillingen av Jørn Lier Horst sin Hulemannen i Grue. I noen uker i vinter har det vært hektisk aktivitet når hele crewet med hovedrolleinnehaver Sven Nordin i spissen har inntatt Opaker Gård.


Daglig leder Kjersti Rinde Omsted på Opaker Gård er glad for at produksjonsteamet er så fornøyd med alt folk og bedrifter i bygda stiller opp og legger til rette for filmgjestene.


- Det er mange som hjelper til, som har stilt opp som statister, og vi gjør vårt beste for å være et godt vertskap for alle, forklarer Rinde Omsted.


Produsent Therez Hollo-Klausen i Cinenord Drama AS fortalte tidligere i vinter til lokalavisa Glåmdalen at de er veldig fornøyd med mottakelsen og oppfølgingen. De var på utkikk etter flott vinterlandskap og store gårder for innspillingen, og det fant de i følge Hollo-Klausen i Grue.


– Alle er så hjelpsomme og flinke. Det legges ned mye ressurser i krimserien, som har et budsjett på cirka 100 millioner kroner. Det er veldig mye i norsk målestokk, sier Hollo-Klausen.


Farmen-innspilling på Finnskogen i høst


Det er ikke bare krim som spilles inn i Kongsvingerregionen i år. Til høsten flytter de nye Farmen-deltakerne inn på Gjedtjernet Gård på Finnskogen, og det blir stor aktivitet i mystikkens skogrike.


Produksjonsselskapet Strix flytter inn på Skaslien Gjestgiveri og på Opaker Gård i slutten av juli, og rundt 30-40 personer vil være i sving med produksjonen frem til oktober.


Det er i følge produsent Raymond Elveland i produksjonsselskapet Strix mange som ønsker seg Farmen til sin kommune, og ordfører Wenche Huser Sund i Grue kommune er begeistret over mulighetene Grue og Finnskogen nå får til å vise seg fram fra sin beste side.


Erfaringene fra andre steder i Norge der det foregår film- og serieinnspillinger viser at det gir store økonomiske ringvirkninger til lokalt næringsliv, og ikke minst en mulighet for synlighet og markedsføring i etterkant.


- Vi ser mange spennende muligheter fremover, og gleder oss til fortsettelsen, sier Kjersti Rinde Omsted på Opaker Gård.

16 views